Minum "LivYoung Noni Al-Qurma dan menang percutian di Hard Rock Hotel

Hi, Assalammualaikum. Bulan Ramadhan is all about giving, Betul tak? I mean..memberi sepatutnya tak perlu kisah bulan apa- apa pun, tapi macam dah jadi adat bila bulan puasa orang rajin memberi. Bulan lain kurang sikit sebab syaitan ada. hihi.. Apa- apapun, biarlah niat tu betul. So, I nak share sikit perfect gift for Ramadhan, introducing Noni Al- Qurma by Livyoung.
Noni atau dalam bahasa lainnya mengkudu adalah salah satu bahan utama dalam minuman tersebut. I tak pernah expect mengkudu boleh dijadikan minuman sedap sebab kat depan rumah tu ada je pokok mengkudu tapi tak ada keinginan lansung nak rasa mengkudu sebab rupa dia menakutkan(Thanks jiran bagi pinjam pokok mengkudu buat prop:) Tapi Livyoung memang bijak sebab gabungkan mengkudu dengan kurma sebab semua orang tau kurma ni makanan sunnah. However, kurma shouldn't be just a sunnah food tau.. Dalam Quran je ada 20 ayat sebut pasal kurma. Maksudnya, kita perlu amalkan kurma dalam kehidupan seharian bukan hanya pada bulan puasa #notetomyself. I pun jarang sangat suka pada kurma ni, hanya jenis- jenis tertentu je I suka. Sebab sometimes imagination I melampau bayang cokroach mcm kurma..so fobia tu bersangkut paut dgn faktor nape I jarang mkn kurma.

Back to my story about mengkudu, enzim Noni 100% Tulen Livyoung yang terkandung dalam minuman nih mengandungi 150 jenis nutrien tau..termasuklah Antioksidan dan bahan- bahan yang  pelik- pelik namanya tapi yang pasti terbaikkkkk. Antara kebaikan mengkudu yang diberitahu oleh pakcik Google ialah
  • Nyah toksik badan
  • Anti- inflamasi
  • Mengimbangkan hormon
  • Meningkatkan sistem perthanaan badan
  • dan meningkatkan tahap tenaga
Jadi, bila bergabung dengan kurma, maka, terciptalah minuman berkhasiat lagi hebat nih.
I malas nak cerita panjang- panjang pasal kebaikan kurma because obviously ramai yang tahu betapa baiknya kurma untuk kesihatan dalaman dan luaran kan. Cuma kat sini kita jarang amalkan, even daging masak kurma pun nama je lebih...kurmanya kurang...tapi overseas I think most dessert diorang uses dates as sweetener. I honestly kagum sebab diorang suka gila kurma dalam manisan. I sendiri tak berapa minat kurma dalam makanan. Tapi kene suka2kan sbb usia dah meningkat kene ganti makan kurma instead of coklat.

Apa2pun, minuman LivYoung Noni Al- Qurma ni baik untuk semua- semua lah. Ibu mengandung dan menyusu pun boleh minum sebab it's totally 100% natural tanpa gula, bahan tiruan dan pewarna tiruan. Yang paling best, siap ada Vitamin C depa campuq dalam kordial ni. Hanya 2 sudu besar dalam 200ml air sejuk dah rasa sedap. Kenapa air sejuk? sebab enzim- enzim berkhasiat akan mati dengan air panas. Take note ye, guna air sejuk untuk semua jenis minuman berkhasiat. Ni I belajar kat nursing. Susu pun kalau boleh nak kena bancuh elakkan air terlalu panas.
Air panas boleh bunuh kuman, kuman baik pun boleh mati jugak.

Minuman ni bukan ubat, so boleh minum bila- bila sesuka hati anda. Macam I, I minum bawa pergi Tarawih. Tengah- tengah makcik- makcik solat sunat, kita curik2 snap gambo satu.
Sama jugak dengan mak abah, dua- dua bawak Noni Al- Qurma pegi surau minum time Tarawih. Tarawih ni lebih kurang macam workout jugak, perlukan stamina dan fokus yang mantap. So far, my parents cakap minum LivYoung Noni Al- Qurma nih buat mereka lebih energetic, tak mengantuk time solat dan ceramah. Paling penting tak lapar even lepas makan sikit.

Bagi I, I suka sangat sebab minuman ni tak ada gula and sedap manis, tak pahit lansung. Nak bancuh pun senang je. Sesuai untuk diet sebab tak ada gula. I would totally repurchase bila dah abis LivYoung Noni Al- Qurma, sebab tau tak...Kalau beli minuman ni before 31st Julai, you guys and girls could 
Klah, cepat- cepat beli tau...boleh belanja mak abah...dapat pahala extra kalau mereka bawak pegi surau..

bye

Salam,
XOXO
S

Comments

Popular posts from this blog

{REVIEW} CCM Flat Top Foundation Brush (CCFT)

{REVIEW} Discover Your Natural Inner Beauty with Chamos Acaci

{GIVEAWAY UPDATED} Handmade personalize name embroided makeup bag and more beauty stuff @withlovekisses!!