Posts

Mascara Maybelline lama tapi baru

Image
Hello! Lama dah tak buat beauty review..so hari nie rasa ada mood nak buat satu. Actually kalau tunjuk mascara ni mesti uolls kenal. Mana taknya, it's Malaysia's No. 1 best- selling mascara.
Tadaaa kenal tak? First time I received the mascara from Maybelline I was like, 'eh, ni kan mascara yang dah lama kat pasaran tu...kenapa Maybelline bagi I review'...krik krikk ...tapi sebenarnya I salah. First of all cap die color lain. Habit I memang simpan barang- barang makeup yang dah abis untuk kenangan especially yang packaging cantik-cantik. I pun jumpa mascara HYPERCURL yang packaging lama and the limited edition one. Hello Kitty punye mesti simpan. Nak compare pun tak boleh sebab dah kering kontang mascara lama I tu...so I just tangkap gambar bagi uolls bezakan packaging dia. Sama je kan? except for the cap. Honestly, it's my favorite mascara once upon a time. Tapi biar I cerita kenapa I beralih arah from another mascara (as I recalled) mascara ni agak pricey untuk s…

Kasut dan Bag XES inspired by classic and rich Grecian tales

Image
Hello lovelies, agak lama tak share post pergi event since I pun busy dengan kerja. Tapi bila XES jemput pergi event I memang akan cuba jugak sedaya upaya sebab I suka je dapat bag dan kasut from XES. Kali ni XES buat event besar- besaran kat concourse Quill City Mall dihadiri para- para media dan blogger juga artis- celebriti tempatan.
Event on that day macam- macam hado kau.. games and massage and free makeover la and also Instagram contest yang one of the prize my sis menang. Best nya shopping bag free...I dapat bawa balik satu bag pun dah happy. Keep on reading sebab I nak share collection baru yang XES launch hari tu. Seriously rambang mata tengok collection terbaru XES.

Butik Batik unik dan Bufet Ramadhan, resipi turun- temurun dari istana hanya di MCafe

Image
Salam, Hi!
Yup, sekali lagi I pergi jalan- jalan cari makan dan kali ni kite kasi can lidah nie rasa makan- makanan local pulak. Tapi local2 pun, it's a cafe in butik yang elegen dan unik gitu. MCafe by Meesya Sukira ni mulanya bertapak di dunia pasaran dengan menjual batik. Dengan berbekalkan 'attitude' eh, apa nak malu dengan warisan kita?, Batik Meesya Sukira sudahpun menempah nama di persada dunia dengan membanggakan kraftangan dan ukiran batik- batik yang unik. Sesetengah budaya buta untuk melihat keindahan ukiran batik, dengan tercetusnya idea owner butik ni untuk meresap elemen budaya negara luar dengan batik, orang luar lebih selesa menerima batik sebagai salah satu material unik dalam industri fesyen dan peragaan. Contohnya, mengukir bunga sakura pada batik dan menonjolkan batik tersebut desekeliling sudut sambil menghidangkan makanan- makanan tradisional Melayu dan Cina di negara luar seperti Jepun. Senang cerita, memang MCafe ni unik dan asli. Terletak di Damansar…